Connect with us

Published

on

Το άλμπουμ “Nevermind” των Nirvana, που κυκλοφόρησε το 1991 έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από την δημιουργία του εξωφύλλου.

Αρχικά, ο Cobain ήθελε μια εικόνα γέννησης μέσα στο νερό, αλλά η εικόνα αυτή αποδείχτηκε δύσκολο να αποκτηθεί και ακριβή. Έτσι, ο Cobain μαζί με τον ντράμερ του συγκροτήματος πρότειναν την ιδέα του μωρού που κολυμπάει.

Η φωτογράφηση πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα το 1991 από τον φωτογράφο Kirk Weddle. Το μωρό που επιλέχθηκε για το εξώφυλλο ήταν ο τετράμηνος Spencer Elden, γιος φίλων του φωτογράφου. Οι γονείς του Elden έλαβαν ένα μικρό ποσό (200 δολάρια) για τη συμμετοχή του μωρού στη φωτογράφηση​.

Η τελική εικόνα με το μωρό να κολυμπάει γυμνό κάτω από το νερό, ενώ μπροστά του αιωρείται ένα δολάριο δεμένο σε ένα αγκίστρι, συμβολίζει την καταδίωξη του χρήματος και την απώλεια της αθωότητας, σύμφωνα με τον Cobain.

O Elden ( το μωρό του εξωφύλλου) βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο το 2021 όταν αποφάσισε να καταθέσει αγωγή κατά του συγκροτήματος. Ισχυρίστηκε ότι η εικόνα του γυμνού μωρού στο εξώφυλλο του άλμπουμ παραβίαζε τα προσωπικά του δικαιώματα​.

Συντονίσου στον Imagine897 για ένα μουσικό ταξίδι, παρέα με τον Χρήστο Μητρέντση. Καθημερινά 13:00-16:00.