Connect with us

Published

on

Εγκαίνια απόψε στις 20:00 για τη νέα έκθεση του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του ΜOMus.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει έργα τέχνης, μεγάλες και μικρές συλλογές, σύνολα δωρεών ή δωρεές ιδιωτών. Κάθε έργο και μία διαφορετική ιστορία. Ιστορίες που προέκυψαν από τα ερευνητικά και άλλα ενδιαφέροντα του συνόλου του προσωπικού του Μουσείου, αλλά και τα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικών ομάδων, ιστορικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων και προσωπικοτήτων του χώρου του πολιτισμού.

«Από δω και πέρα. Ιστορίες για ένα επόμενο αύριο» ο τίτλος της και οι ιστορίες είναι τελικά είναι πολλές, αφού τουλάχιστον 100 καλλιτέχνες συμμετέχουν σε αυτή. Εξάλλου, η κάθε ιστορία λέγεται ή γράφεται με πολλούς τρόπους και σε πολλούς τόνους και η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι σίγουρα άλλη μια γραμμική θεώρηση της ιστορίας της τέχνης και των σχετικών προσεγγίσεων. Αντίθετα, επιδιώκει να λειτουργήσει ως αφετηρία διαλόγου γύρω από τις κοινωνικές και καλλιτεχνικές σχέσεις που τα ίδια τα έργα, οι δημιουργοί και οι αποδέκτες τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την έκθεση σηματοδοτείται και ο μερικός ανασχεδιασμός της εμπειρίας του επισκέπτη μέσα στο χώρο, με ανανεωμένη υποδοχή και υποδομές, με την ελπίδα να μεταβληθούν η πραγματική αίσθηση και κίνηση μέσα στους χώρους.

Τελικά πόσες ιστορίες χωρούν σε ένα μουσείο; Πόσες ιστορίες δημιουργούν, συνθέτουν ένα μουσείο και το οδηγούν σε μια επόμενη σελίδα; Μπορείς να το ανακαλύψεις μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου.