Connect with us

Published

on

Ο «μάγος» της εικόνας και αγαπημένος σκηνοθέτης και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου, άφησε χθες την τελευταία του πνοή. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιός του Σταμάτης Μπιρσίμ, σημειώνοντας ότι η εξόδιος ακολουθία και αποτέφρωση θα πραγματοποιηθούν σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Τάσος Μπιρσίμ υπήρξε ένας ιδιαίτερα σημαντικός άνθρωπος όχι μόνο της τηλεόρασης αλλά συνολικά της Μεταπολίτευσης στη χώρα μας. Από τους πρωτοπόρους της ελληνικής τηλεόρασης και από τους επαγγελματίες που υπηρέτησαν και διαμόρφωσαν την “εικόνα”.

Με αριθμό μαθητικού μητρώου 1 το 1965 στην Σχολή Κινηματογράφου και τηλεόρασης Π.ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ο Τάσος Μπιρσίμ άρχιζε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια παθιασμένη καριέρα στην Ελληνική τηλεόραση. Υπήρξε πρωτεργάτης στην οργάνωση και σκηνοθεσία, μεγάλων live διεθνών, πολιτικών και αθλητικών συναντήσεων. Από το Ράλι Ακρόπολις, στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου, το Ευρωμπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Ο εκλιπών, υπήρξε ένας εκ των στενότερων συνεργατών του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, σκηνοθετώντας όλες τις μεγάλες του συγκεντρώσεις, στα προεκλογικά χρόνια που κυριάρχησε το ΠΑΣΟΚ. Αλησμόνητες οι συγκεντρώσεις που παρουσίασε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη και στο Σύνταγμα πριν από τις εκλογές του 1981.

Από το 2017 και μέχρι πρόσφατα ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν ο σκηνοθέτης της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελευταία μας συνάντηση στο “Βινύλιο – αφιέρωμα στο ΠΑΣΟΚ” μίλησε με ειλικρίνεια για πρόσωπα & γεγονότα, με αγάπη για την τέχνη του και με σεβασμό για τους ανθρώπους που συμπορεύτηκε για δεκαετίες.

Τον ευχαριστούμε για τη δική μας προσωπική διάδραση και για τα πολύ καλά λόγια που πάντα είχε να πει για τη δουλειά μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.