Connect with us

Published

on

Ο Don Henley, συνιδρυτής, ντράμερ και frontman των Eagles, με τους οποίους ξεκίνησε και την καριέρα του τη δεκαετία του 1970, συνέβαλε στη δημιουργία μερικών από τα πιο διαχρονικά τραγούδια της ροκ, όπως το “Hotel California” και το “Desperado”.

Μετά τη διάλυση των Eagles το 1980, ακολούθησε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, κυκλοφορώντας μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’80.

Ένα από αυτά τα τραγούδια, το “The Boys of Summer”, κυκλοφόρησε το 1984 ως το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ του με τιτλο “Building the Perfect Beast”. Ξεχώρισε αμέσως για τον μελαγχολικό του τόνο και τους νοσταλγικούς του στίχους, κερδίζοντας γρήγορα τις καρδιές των ακροατών και των κριτικών.

Κατά τον Henley, οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι αφενός από τη νοσταλγία για τα νεανικά χρόνια και από την επίδραση της μουσικής και της κουλτούρας της δεκαετίας του 1960 στον ίδιο, αφετέρου από την ανάμνηση ενός χαμένου έρωτα και την προσπάθεια για την επανάκτηση στιγμών του παρελθόντος.

Για εμάς, το “The Boys of Summer” είναι ένα κλασικό παράδειγμα της ικανότητας του Don Henley να δημιουργεί μουσική που αντέχει στον χρόνο!

Χρήστος Μητρέντσης καθημερινά 13:00-16:00 στον Imagine89.7