Connect with us

Published

on

Σαν σήμερα στις 10 Ιουνίου του 2016, ο Rod Stewart γίνεται Sir Rod Stewart! Στο πλαίσιο των Birthday Honours της Βασίλισσας Ελισσάβετ, γίνεται ιππότης, Knight Bachelor για την ακρίβεια. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, γιατί τα συστήματα τιμών της Μεγάλης Βρετανίας είναι πιο περίπλοκα και από σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Το.. ζουμί είναι το εξής: Ο Πρίγκιπας William τον άγγιξε με ένα μακρύ ξίφος. Ιππότης ή μη, ο Rod Stewart πάντα έγραφε αγαπημένες μουσικές.

Στις 10 Ιουνίου 1980, κυκλοφόρησε και το άλμπουμ “Uprising” του Bob Marley and the Wailers. Πρόκειται μάλιστα τελευταίο στούντιο άλμπουμ πριν τον θάνατό του το 1981. Το άλμπουμ – που χαρακτηρίζεται από τις ισχυρές θρησκευτικές και πολιτικές αναφορές του – στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την 10η θέση στο UK Albums Chart, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασε στην 41η θέση στο Billboard 200, αποδεικνύοντας τη διαρκή δημοτικότητα του Bob Marley και την ισχυρή απήχηση της reggae μουσικής του

Το “Uprising” περιλαμβάνει μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια του Marley, όπως το “Redemption Song” και το “Could You Be Loved”.

Για περισσότερες μουσικές ιστορίες συντονίσου στον Imagine897.

To ραδιόφωνο όπως το φαντάστηκες!