Connect with us

Published

on

27/6/1970, οι νεαροί τότε, Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor και ο μπασίστας Mike Grose έκαναν την πρώτη τους συναυλία μαζί (που ονομάστηκε Smile) στο Truro City Hall της Κορνουάλης.

Οι Mercury, May και Taylor θα γίνουν σύντομα Queen, με τον μπασίστα John Deacon να συμμετέχει στις αρχές του 1971.

Οι Human League είναι ένα από τα συγκροτήματα που καθόρισαν τη σκηνή της electropop στη δεκαετία του 1980 καθώς, συνδυάζοντας ηλεκτρονικό ήχο με ποπ μουσική δημιούργησαν ένα νέο είδος που επηρέασε πολλά μεταγενέστερα συγκροτήματα.

Σχηματισμένοι το 1977 στο Sheffield της Αγγλίας, αρχικά αποτελούσαν ένα από τα πρώτα συγκροτήματα που χρησιμοποίησαν αποκλειστικά συνθεσάιζερ και ηλεκτρονικά όργανα, διαφοροποιώντας τον ήχο τους από τα συμβατικά συγκροτήματα της εποχής. Η περίοδος 1981-82 ήταν καθοριστική για την electropop, μετά από την κυκλοφορία του άλμπουμ “Dare” που περιείχε πολλά από τα μεγαλύτερα χιτ τους.

Με πωλήσεις πανω από 20 εκατομμύρια άλμπουμ, έχουν σημειώσει επιτυχίες με διαχρονικό ήχο, όπως τα «Don’t You Want Me», «Love Action (I Believe in Love),» «Mirror Man, «Human» και «(Keep Feeling) Fascination». Από αυτά, το “Don’t You Want Me Baby”, που κυκλοφόρησε το 1981 κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των UK Charts, παραμένοντας εκεί για πέντε εβδομάδες​, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία και εκτός Βρετανίας.

Το συγκρότημα παραμένει ενεργό μεχρι σήμερα, καθώς βρίσκονται εν μέσω της περιοδείας τους “Generations 2024 Tour” η οποία περιλαμβάνει εμφανίσεις μέχρι τα τέλη του 2024 σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Lenny Kravitz έχει γίνει γνωστός ως κιθαρίστας και τραγουδιστής, ωστόσο, ελάχιστοι γνωρίζουν πως πρόκειται για έναν πολυσχιδή καλλιτέχνη με ικανότητες σε διάφορα όργανα όπως μπάσο και πλήκτρα. Ωστόσο, η πρώτη του αγάπη ήταν τα ντραμς, αφού έπιασε πρώτη φορά μπαγκέτες στην ηλικία των τριών. Το γεγονός πως λίγα χρόνια αργότερα μεταπήδησε στην κιθάρα, μάλλον ήταν επιλογή των γονιών του που ίσως δεν άντεξαν την καθημερινή ενασχόληση του

Για περισσότερα music stories συντονίσου στον Imagine89.7

Το ραδιόφωνο όπως το φαντάστηκες.