Connect with us

Published

on

Σαν σήμερα, στις 5 Ιουλίου 1966, ο Chas Chandler των Animals βρέθηκε στο Cafe Wha? στη Νέα Υόρκη και είδε τον Jimi Hendrix να παίζει. Αυτό το γεγονός υπήρξε καθοριστικό για την καριέρα του Hendrix. Ο Chandler, εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Hendrix στην κιθάρα, αποφάσισε να τον βοηθήσει να προωθήσει την καριέρα του και έγινε ο μάνατζέρ του.

Με την υποστήριξη του Chandler, ο Hendrix μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου σύντομα σχηματίστηκε το συγκρότημα The Jimi Hendrix Experience. Το συγκρότημα περιλάμβανε τον μπασίστα Noel Redding και τον ντράμερ Mitch Mitchell. Το πρώτο τους single, “Hey Joe”, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1966 και είχε μεγάλη επιτυχία, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεθνή αναγνώριση του Hendrix.

Η περίοδος στο Λονδίνο ήταν καθοριστική για την ανάπτυξη του στυλ και της φήμης του Hendrix. Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Jimi Hendrix έγινε γνωστός για τις εκρηκτικές του εμφανίσεις και την καινοτόμο χρήση της ηλεκτρικής κιθάρας. Τα τραγούδια του, όπως το “Purple Haze” και το “The Wind Cries Mary”, έγιναν κλασικά και επηρέασαν τις επόμενες γενιές μουσικών.

Χρήστος Μητρέντσης καθημερινά 13:00-16:00 στον Imagine897