Connect with us

Published

on

Σαν σήμερα το 1967 στο Άναχαϊμ: “the teen event of the year” όπως ονομάστηκε από τον τοπικό τύπο της California. Οι Doors στην αρχή της λαμπρής καριέρας τους και οι Jefferson Airplane, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που καθόρισαν αυτό που θα ονομαζόταν San Francisco sound και πρωτοστατούν στα headlines. Σύντομα, οι Doors θα τους ξεπερνούσαν, με τον μεθυστικό ήχο τους, το βάθος των στίχων τους και την περσόνα του Jim Morrison ως κερασάκι στην τούρτα.

15 Ιουλίου του 1978 και Οι Rolling Stones ξεκίνησαν ένα σερί δύο εβδομάδων στο Νο. 1 του αμερικανικού τσαρτ άλμπουμ με το Some Girls το έβδομο Νο.1 άλμπουμ του γκρουπ στις ΗΠΑ. Το εξώφυλλο που σχεδίασε ο Peter Corriston, περιείχε τους Rolling Stones σε ένα φανταχτερο κολάζ μαζί με επιλεγμένες γυναικίες διασημότητες και διαφημίσεις εσωρούχων. Το εξώφυλλο αντιμετώπισε αμέσως νομικά προβλήματα όταν η Lucille Ball, η Farrah Fawcett, η Liza Minnelli (εκπροσωπώντας τη μητέρα της Judy Garland), η Raquel Welch και η περιουσία της Marilyn Monroe απείλησαν με νομική αγωγή. Και όμως παρέμεινε στα ράφια των δισκοπωλείων και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.

an Curtis | 15/7/1956 | The 68th Anniversary Of His Birth.

Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ποιητής Ian Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980) γεννήθηκε στο Στρέτφορντ της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Βρετανικού post-punk συγκροτήματος Joy Division. Το 1976 μαζί με τους Bernard Sumner και Peter Hook, το 1976 δημιούργησε τους Joy Division. Κυκλοφόρησε μαζί τους δύο άλμπουμ, τα “Unknown Pleasures” (1979) και “Closer” (1980). Δημοφιλή τραγούδια τους: “Transmission”, “Shadowplay”, “New Dawn Fades”, “She’s Lost Control”, “Isolation”, “Love Will Tear Us Apart” κ.α. Αν και η πορεία τους ήταν σύντομη, η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική ήταν μεγάλη. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή των Joy Division, όπως Interpol, Editors, Moby, John Frusciante, Bono κ.α. Το 2007 η ζωή του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την ταινία “Control” σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn.

Imagine89.7 To ραδιόφωνο όπως το φαντάστηκες