Connect with us

Published

on

Ο Clem Burke, ο εμβληματικός ντράμερ των Blondie, όχι μόνο υπήρξε ένας από τους βασικούς παίκτες σε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα του τελευταίου μισού αιώνα, αλλά έχει επίσης παίξει με μια ευρεία γκάμα θρυλικών καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Bob Dylan, Pete Townshend των The Who, και Iggy Pop. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο Louder, ο Burke μιλά για το εξαιρετικό του ταξίδι μέσα από την ιστορία του ροκ, μοιράζοντας ζωντανές αναμνήσεις από την εκτεταμένη του καριέρα.

Αναλογιζόμενος τις πρώτες ημέρες των Blondie, ο Burke θυμάται την πρώτη τους εθνική περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες με κανέναν άλλον παρά τον Iggy Pop, ο οποίος συνοδευόταν από τον David Bowie στα πλήκτρα. «Τη νύχτα πριν ξεκινήσει η περιοδεία, παίξαμε σε ένα σόου στο Max’s Kansas City,» θυμάται ο Burke. «Μετά το σόου, μπήκαμε σε ένα τροχόσπιτο, οδηγήσαμε όλη τη νύχτα μέχρι το Μόντρεαλ, και καταρρεύσαμε σε ένα βρωμερό καμαρίνι. Η πόρτα άνοιξε, και μπήκαν μέσα ο Bowie και ο Iggy. Δεν θα μπορούσαν να ήταν πιο ευγενικοί.»

Ο Burke αργότερα έγινε μέλος της μπάντας του Iggy Pop κατά τη διάρκεια μιας εξάμηνης περιοδείας για την προώθηση του άλμπουμ Party το 1981. Μοιράζεται έντονες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο, συμπεριλαμβανομένου του αυστηρού κανόνα στα παρασκήνια: «Δεν επιτρεπόταν φαγητό, μόνο ναρκωτικά και αλκοόλ. Ο κανόνας ήταν “Χωρίς κόκα, δεν υπάρχει σόου”. Η μόνη οδηγία του Iggy ήταν “Παίξτε όσο πιο δυνατά και γρήγορα μπορείτε”.»

Πέρα από την εποχή του με τους Blondie και τον Iggy Pop, ο Burke εντάχθηκε επίσης στους Lust for Life, μια tribute μπάντα αφιερωμένη στο άλμπουμ Lust for Life του Iggy Pop από το 1977.

Στην ίδια συνέντευξη, ο Burke μιλά με στοργή για τη Debbie Harry, την οποία περιγράφει ως «ουσιαστικά την μεγαλύτερη αδερφή μου, με το ίδιο ταλέντο με τον Bowie και τον Lou Reed», και αναλογίζεται τις συναντήσεις του με άλλους μουσικούς θρύλους όπως ο Steve Jones των Sex Pistols και ο Pete Townshend, τον οποίο αποκαλεί «ένας πραγματικός κύριος»

Ο Νίκος Περέτ σου κρατά συντροφιά καθημερινά, 16:00-19:00 στον Ιmagine89.7