Connect with us

Published

on

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1983, οι UB40 σημείωσαν το πρώτο τους Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το single “Red Red Wine”.

Το τραγούδι, το οποίο εμφανίστηκε στο τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους, Labor of Love, ήταν διασκευή της επιτυχίας του Neil Diamond του 1968.

Ο ίδιος ο Diamond, έχει δηλώσει ότι το “Red Red Wine” των UB40 είναι από τις αγαπημένες του διασκευές στα τραγούδια του, επιλέγοντας να ερμηνεύει συχνά το τραγούδι ζωντανά, χρησιμοποιώντας την reggae version των UB40, αντί της αρχικής εκτέλεσης.

The Human Rights Now! Η παγκόσμια που περιοδεία που άφησε εποχή, ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1988. Πρώτος σταθμός το Wembley Stadium του Λονδίνου με τους Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Tracy Chapman και Youssou N’Dour να πρωτοστατούν. Με 20 παραστάσεις σε πέντε ηπείρους και προς όφελος της Διεθνούς Αμνηστίας, ήταν μια από τις πιο φιλόδοξες ροκ περιοδείες στην ιστορία εκείνη την εποχή. Πραγματοποιήθηκε σε μερικές από τις μεγαλύτερες αρένες του κόσμου, ενώ ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην κρατούμενοι μιλούσαν σε κάθε εκδήλωση.

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1993, το βίντεο “Jeremy” των Pearl Jam κερδίζει τέσσερα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του βίντεο της χρονιάς, στα MTV Video Music Awards. Κόντρα στο ρεύμα όμως οι Pearl Jam απαντούν με το να μην κάνουν άλλα βίντεο μέχρι το 1998!

Συντονίσου στον Imagine89,7 και άκουσε μουσικάρες!