Connect with us

Published

on

Γεννημένος 11 Σεπτεμβρίου του 1965, o Moby υπήρξε και παραμένει μια πολύ ιδιαίτερη μορφή, τόσο μουσικά, όσο και προσωπικά.

Eίναι Αμερικανός DJ, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός. Το πραγματικό του όνομα είναι Ρίτσαρντ Μέλβιλ Χολ, ενώ το ψευδώνυμο Moby οφείλεται στον Χέρμαν Μέλβιλ, τον συγγραφέα του «Μόμπι Ντικ ».

Ο Moby τραγουδάει, παίζει κιθάρα, μπάσο, ντράμς και πλήκτρα. Σημείωσε επιτυχία στην ambient μουσική σκηνή και οχτώ σινγκλς του κατάφεραν να μπουν στο τοπ-40 των Βρετανικών τσαρτς, στη δεκαετία του 1990. Το 1999 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Play, το οποίο ήταν ένα μείγμα chill -out ,ambient kαι ηλεκτρονικής μουσικής. Ξεχώρισαν οχτώ σινγκλς, με δημοφιλέστερα τα Why Does My Heart Feel So Bad?, Porcelain και Natural Blues. Το Play έγινε ένα εμπορικό και πολιτιστικό φαινόμενο, πουλώντας πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Μέχρι και σήμερα παραμένει το ηλεκτρονικό άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις που κυκλοφόρησε ποτέ. Τα δεκαοκτώ τραγούδια του είχαν μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για σάουντρακ σε ταινίες και για εμπορικές διαφημίσεις.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής (όπως οι David Bowie, Gwen Stefani, Bono, Michael Stipe, Britney Spears, Public Enemy) ενώ επί δύο δεκαετίες εμφνίζεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη.

Το ελληνικό κοινό αγάπησε τον Μοby από τα πρώτα κιόλας βήματά του, πριν ακόμη γίνει διάσημος σε Βρετανία και ΗΠΑ.

“Πρωινό Φρικασέ” με τους Θανάση Κοντογιάννη και Άννα Πρίγκα καθημερινά 07:00-10:00 στον Imagine89.7