Connect with us

Published

on

Με την ευκαιρία μιας εκδρομής στην Κοπεγχάγη επισκεφτήκαμε το Design Museum στη γειτονιά του Norebro, μια επίσκεψη κατά τη γνώμη μου απαραίτητη για κάθε λάτρη του βιομηχανικού και όχι μόνο σχεδιασμού.

Οπωσδήποτε μια επίσκεψη διαφωτιστική για καθηγητές και σπουδαστές σχεδίου, γραφιστικής, φωτογραφίας, animation, marketing και βέβαια για τους μελετητές των παραπάνω industries.

Εμβληματικές καρέκλες, θρυλικά τραπέζια, new age ρουχισμός, έκθεση patterns, οικιακά αντικείμενα, 3D objects, branding case studies τοποθετημένα με ένα storytelling όπως αρμόζει σε ένα μοντέρνο εκθεσιακό μουσειακό χώρο.

Η nordic φιλοσοφία συναντά την ασιατική και συγκεκριμένα ιαπωνική παράδοση συγγενεύοντας στις λιτές γραμμές και στη “ματιά”. Φυσικά δεν σταματούν τα πάντα στην εικόνα αλλά στις εκθέσεις εξετάζονται τα συναισθήματα, ο μοντέρνος τρόπος ζωής, η post covid εργασιακή νοοτροπία.

Γενικότερα το Design Museum προσφέρεται για μια μακράς διάρκειας επίσκεψη και για επαναλήψεις, ώστε να αφομοιωθούν οι πάμπολλες εικόνες και η κάθε πτέρυγα ξεχωριστά. Το ξεφύλλισμα στο χώρο της βιβλιοθήκης και η χαλαρή απόλαυση ενός ροφήματος στο εσωτερικό ή στο όμορφο εξωτερικό cafe ολοκληρώνουν μια εμπειρία επίσκεψης στην οποία καλό θα ήταν να μπορείτε να διαθέσετε αρκετό χρόνο.

Στο τέλος μια επίσκεψη στο πωλητήριο του Design Museum θα σας δώσει την ευκαιρία για τα απαραίτητα αναμνηστικά, δώρα και εκδόσεις που θα συνοδεύσουν στην επιστροφή σας.

Τα όσα ενδιαφέροντα ξεχώρισα θα τα δημοσιεύσω καθένα ξεχωριστά, κυρίως για να τα συνοδεύσω με τις απαραίτητες φωτογραφίες. Stay tuned #DesignMuseum