Music

Ήξερες ότι…;

Published

on

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1979, ο μπασίστας των The Clash, Paul Simonon, απογοητευμένος επειδή το κοινό, στο Palladium της Νέας Υόρκης, προτιμούσε να κάθεται κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους, καταστρέφει το μπάσο του επάνω στη σκηνή, χτυπώντας το με δύναμη στο έδαφος…

Η Pennie Smith απαθανάτισε το στιγμιότυπο, το οποίο αποτέλεσε και το εξώφυλλο του δίσκου τους “London Calling”, αν και η ίδια θεωρούσε την συγκεκριμένη φωτογραφία “πολύ θολή”.

Έτσι γεννήθηκε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, φωτογραφικά “κειμήλια” της punk-rock κουλτούρας.

Το Purple Rain είναι μια καινούργια αρχή. Η βροχή, που όλα τα ξεπλένει, και το μωβ χρώμα του ουρανού την αυγή. Ο Prince το έγραψε σκεπτόμενος πώς θα ήταν να σε βρει το τέλος του κόσμου έτοιμο, με τον άνθρωπο που αγαπάς. Ήταν το τελευταίο τραγούδι που έπαιξε live πριν τον θάνατό του το 2016.

Οι Radiohead γύρισαν το videoclip για το νέο τους single ”Creep” κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο ”Venue”, στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Κατά την αρχική του κυκλοφορία, το ”Creep” δεν είχε επιτυχία, ωστόσο, μετά την επανακυκλοφορία του το 1993, έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Για περισσότερα “μυστικά” της μουσικής βιομηχανίας αλλά και για τραγουδάρες, συντονίσου στον Imagine89.7

Exit mobile version